انواع کاربرد طلا  : طلا یک عنصر بسیار نرم و چکش خوار است و برای اینکه به استحکام لازم برسد آن را با دیگر فلزاتی چون : مس، روی، نقره، نیکل و … آمیخته می شود. طلا یک فلز گرانبها است که از جمله کاربرد های این فلز می توان استفاده از آن در ساخت زیورآلات و جواهرات اشاره کرد. طلا به دلیل خواص منحصر به فردی که دارد در تمام زمینه ها مثل سیاست، الکترونیک، اقتصاد، فرهنگ، خوراک و… وارد شده است و اگر شما نگاهی به سرنوشت گذشتگان بیندازید متوجه می شوید طلا در طول تاریخ باعث تغییراتی در سرنوشت افراد شده است.

انواع کاربرد های طلا چیست ؟

تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که طلا بجز اقتصاد می تواند چه نقش دیگری داشته باشد؟

بطور کلی طلا نه تنها در زمینه ساخت طلا و جواهرسازی مفید است و نقش دارد بلکه در کلی دیگر از کارها مورد استفاده قرار می گیرد! بعنوان مثال شما تجربه خوردن نوشیدنی که در آن تکه های طلا است را دارید؟

یا حتی می دانستید که در ساخت تلفن همراه تان طلا بکار گرفته شده است؟

در ادامه این مطلب توضیحات بیشتری در رابطه با کاربردهای مختلف طلا خواهیم داد تا میزان اطلاعات کاربران گرامی را به حد ممکن برسانیم.

انواع کاربرد طلا در الکترونیک

تمام موارد نام برده شده از خصوصیات یک عنصر است که با جذابیت خاصی ساخته شده است و به راحتی به اشیاء با ارزشی تبدیل شده است و همچنین طلا به خاطر خواص ویژه ای که دارد، در صنعت نیز محبوبیت دارد. تمام لوازم خانگی و حتی تلفن های همراه و یا رایانه ها از مقدار کمی هم شده طلا برخوردار هستند.طلا به دلیل هدایت الکتریکی بالا و مقاومت در برابر اکسید شدن اهمیت ویژه ای در ساخت تجهیزات کامپیوتری دارد.

در اصل وسایل الکترونیک بصورت جامد در ولتاژ و جریان های پایین در نقطه های تماس به آسانی و سریع به فرسایش می رسند و زنگ می زنند.به همین دلیل اجزای الکترونیکی از طلایی با ماندگاری بالا برخوردار هستند.طلا به دلیل قابلیت رسانایی بالا و داشتن مقاومت در برابر زنگ زدن، می تواند جریان را به خوبی هدایت کند. در حالی که فلزهای مس و نقره از طلا این کار را بهتر انجام می دهند، اما پس از گذشت مدت زمانی کوتاه، پایداری خود را نسبت به این مسئله از دست می دهند. پس به همین خاطر است که طلا د الکترونیک کاربرد دارد. البته طلا در برابر مواد کالری آسیب پذیر است و آلیاژهای طلا در تجهیزات الکترونی معینی بکار گرفته می شود که این فلز بصورت آلیاژ همراه با پالادیوم در تجهیزاتی چون ترموکوپل ها،بدنه سفینه ها و دیگر منابع هوا فضا و … بکار می روند.

کاربرد طلا در الکترونیک

در واقع از طلا برای ساخت بعضی قطعات الکترونیکی که باید دارای مقاومت شیمیایی و حرارتی در هنگام ساخت داشته باشند ،استفاده می شود. تقریبا می توان گفت که مقدار کمی از طلا در هر دستگاه پیچیده ای وجود دارد! دستگاه هایی همچون ماشین حساب ها،تلفن های همراه،جي_پي_اس و همچنین در لوازم های خانگی کوچک مثل تلویزیون از جمله این دستگاه ها هستند.حتی در ساخت هواپیما بین ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم طلا بکار می رود.

حال ما چند قطعه الکتریکی را نام برده ایم و میزان طلای موجود در این قطعات را مشخص کرده ایم.

رم های قدیمی ۴ سوت

رم اس دی ۵ سوت

سی پی یو سرامیکی ۲۰ تا ۴۵ سوت

(هر ۱۰۰۰ سوت یک گرم طلا می باشد)

کاربرد طلا در پزشکی

به دلیل اینکه طلا یک عنصر غیر سمی و کاملا بی خطر است در پزشکی نیز یکی از عناصر با ارزش شناخته شده است. طلای خالص در درمان جوش،آبله و زخم های پوستی چاره ساز بوده است. در حال حاضر سرم هایی به اسم سرم طلا برای بهبود و از بین بردن چین و چروک های پوستی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین طلا برای درمان آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی دیگر از کاربردهای طلا در پزشکی تشخیص بیماری هایی مثل ایدز، سرطان و مالاریا از طلا کمک گرفته می شود. به عنوان مثال برای تشخیص بیماری مالاریا بدون استفاده از تجهیزات خاص و گرانقیمت، یک قطره از خون فرد را روی کیت تشخیص بیماری که به دیسک نانو ذرات طلا آغشته است می ریزند و با تغییر رنگ طلا متوجه بیماری فرد می شوند.

کاربرد طلا در پزشکی

طلا در زمینه پزشکی نیز کاربرد دارد. بیشتر طلاهای استفاده شده توسط دندانپزشک ها می باشد که در دندانپزشکی طلا را به صورت آلیاژ با فلزهای دیگر نیز وجود دارد که این فلزات عبارت اند از پلاتین،پالادیوم،نقره،مس و روی می باشد.طلا عنصری غیر سمی است و خطرناک نیست به همین خاطر برای دندانپزشک ها مورد استفاده می باشد.

کابرد طلا در دندانپزشکی

به دلیل اینکه ساختار طلا ثابت است و به سختی ترکیب می شود همواره در دندنپزشکی مورد استفاده قرار می گرفته است. حتی در زمان های دور طوری که با پیدا شدن مومیایی ها و بررسی آن ها متوجه وجود دندان های پر شده با طلا یا ساخت دندان مصنوعی با این فلز شده اند. در برهه ای به دلیل قیمت بالا سعی بر استفاده از مواد دیگری به جای طلا شد اما به دلیل خاصیت بالای این فلز گرانبها در حال حاضر پر کردن دندان و حتی لوازم ارتودنسی و یا حتی گذاشتن تاج دندان از طلا استفاده می شود.

کاربرد طلا در دندانپزشکی

علل استفاده از طلا در پزشکی

این فلز گرانبها بخاطر مقاومت بالا، سختی بالا، هرگز ساییده و تیره نمی شود و همچنین به دلیل مقاومت بالا به عوامل شیمیایی باعث جلوگیری از زنگ زدن طلا می شود.این موارد را میتوان از مزایای استفاده از طلا در پزشکی نام برد که البته در کنار این مزایا معایبی نیز نهفته است که در ادامه مطالب به شما کاربر گرامی توضیح خواهیم داد.

طلا حدود ۳ هزار سال مورد استفاده دندانپزشک ها قرار داشته است و با گذشت این مدت طولانی همچنان برای پر کردن دندان و … از طلا استفاده میکنند و فقط به این خاطر است که طلا به دلیل اینکه یکی از فلزهای سخت و مقاوم است و هرگز ساییده نمی شود مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از راه های درمانی طلا که روشی سنتی است نمک طبی طلا نام دارد که برای تسکین درد و درمان ورم و همچنین درمان آسیب های استخوانی مورد استفاده قرار می گیرد.

طلا جهت تشخیص بیماری‌ها و سرطان‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله آنها می‌توان به تشخیص بیماری‌های مالاریا و ایدز و همچنین سرطان‌های پروستات و دهان اشاره کرد. برای تشخیص بیماری مالاریا، تنها کافی است یک قطره خون بر روی نوار تست قرار گیرد. در این حالت اگر، انگل مالاریا وجود داشته باشد ذرات طلا تغییر رنگ می‌دهد.

استفاده از طلا در داروسازی

با توجه به خواص منحصر به فرد این فلز گران بها استفاده از آن در صنعت دارو سازی یکی از اصلی ترین کاربرد های آن محسوب می شود و برای ساخت دارو های بسیار مهمی برای بیماری های بسیار مهم از آن کمک گرفته می شود.

مزایا استفاده از طلا در ساخت دارو

  • تنها ماده ای ست که دارای عمر زیاد است
  • شکل پذیری بالایی درد و به راحتی به هر شکلی که بخواهیم در می آید
  • به دلیل سختی که طلا دارد کاملا و بطور مناسب دندان را می پوشاند
  • طلا طوری نیست که در دهان خورد شود
  • با محیط زیست سازگاری دارد

معایب استفاده از طلا در صنعت داروسازی

  • طلا قیمت بالایی دارد
  • حرارتی است
  •  رنگ زرد آن ممکن است که بر چهره و زیبایی اثر بدی بگذارد
  • متصل به دندان نیست و هر زمان ممکن است که جدا شود
  • گاهی ممکن است که با قطب های الکتریکی بدن واکنش نشان دهد

انواع کاربرد طلا در صنعت

کاربرد طلا در صنعت چیست : نمونه ای بارز از کاربرد طلا عبارت اند از: می توان از طلا در گلدوزی استفاده کرد، برای ساخت شیشه ها می توان از طلا استفاده کرد، برای تهیه لباس های مقاوم در برابر گرما و حرارت از طلا استفاده می شود، در خودرو سازی نیز از طلا استفاده می شود! طلا یک رسانای خیلی مقاوم است.

انواع کاربرد طلا در صنعت

  • از طلا بعنوان عامل بازتابنده در لایه ای در سطح سی_دی_ها استفاده می شود.
  • در خودرو سازی نیز از طلا استفاده می شود. مدل اف ۱ مک لارن
  • همچنین در موتورسازی، به عنوان کارمند سپر گرمایی از آن استفاده می شود.
  • طلا را به اندازه ای میتوان نازک کرد که شفاف شود و نور از آن عبور کند.
  • مهمترین کاربرد صنعتی طلا کاربرد الکترونیکی آن است.

استفاده از طلا در کدام صنعت بیشتر است

طلا رسانای بسیار قوی دارد. اکثر لوازم خانگی بزرگ الکترونیکی مانند تلویزیون نیز دارای طلا می باشند. طلا در بسیاری از قسمت های کامپیوتر رومیزی یا لپ تاپ استفاده می شود. همچنین طلا یکی از بهترین رسانه های برق است. در هر تلفن همراه دست کم ۵۰ میلی گرم طلا بکار رفته است که طلا از خوردگی آنها محافظت میکند.

طلا رسانای قابل اعتمادی است در انتقال اطلاعات و دادها از یک دستگاه دیجیتال به دستگاهی دیگر است. طلا همچنین به عنوان یک روان‌ساز بین قسمت‌های مختلف مکانیکی عمل می‌کند.

طلا هدایت کننده الکتریکی مقاومی است به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند جریان را به خوبی هدایت کند. همچنین طلا در اتصالات و پست های تقویت کننده لحیم کاری و … نقش خیلی مهمی دارد در صورتی که مس و نقره از طلا این کار را بهتر انجام می دهند اما پس از مدتی کارایی خود را از دست می دهند به همین خاطر بیشتر از طلا استفاده می شود. طلا به عنوان فلزی صنعتی بسیار مهم به شمار می آید زیرا خواص منحصر به فردی دارد و از جمله این غواص ها می توان موارد زیر را نام برد.

  1. درخشندگی که دارد ان را زیباتر جلوه می دهد
  2. رنگ زردی که آن را زیباتر نمایان می کند
  3. در برابر کدر شدن مقاومت می کند
  4. در شکل ها و طرح های متفاوت دیده می شود
  5. قابلیت چکش خواری دارد و به شکلی که بخواهید در می آید
  6. و همچنین قابلیت مفتول شدن نیز دارد

صنایع فضایی

به دلیل رسانایی و نقشی که طلا به عنوان رابط ایفا می کند در ساخت تجهیزات فضاپیماها از آن استفاده می شود. از این فلز به عنوان روغن روان کننده بین قسمت های مختلف قطعات به کاربرده می شود چرا که به دلیل وجود خلاء در فضا دیگر روان کننده از با تابش نور خورشید تجزیه می شوند. برای محافظت از سر و چشمان فضانوردان از یک لایه نازک طلا در کلاه های فضایی بهره برده می شود. همچنین جهت محافظت ماهواره ها در برابر اشعه و گرمای نور خورشید از پوششی از طلا استفاده می شود. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ای در همین رابطه که در سال ۱۹۹۷ در سایت ناسا منتشر شده است، مراجعه کنید.

کاربرد طلا در فضا

شیشه سازی

کاربرد طلا به عنوان رنگدانه است. شیشه را با مقداری از طلا می پوشانند. با این کار شیشه به عنوان یک رفلکس عمل کرده و در هنگام گرما اشعه خورشید را برمی گرداند و باعث خنک شدن محیط درونی و در فصل سرما با منعکس کردن گرمای درون محیطی، فضاها را خنک نگه می دارد.

شیشه های کابین خلبانی نیز از طلا پوشیده شده و به همین دلیل مانع نشستن برف و تار شدن دید خلبان می شود.

 

انواع کاربرد طلا در گوهرسازی

با آمیختن طلا با آلومینیوم به طلای آبی و از امیختن طلا با اهن به طلای بنفش می رسیم که این رنگ های طلا کاربرد چندانی ندارد مگر اینکه در کارهای ویژه گوهرسازی بتوان از آنها استفاده کرد.

در گوهرسازی از انواع سنگ ها استفاده می شود که هر کدام از سنگ ها اسم های مخصوص به خود را دارند گاهی عقیق گاهی یاقوت و گاهی زمرد و گاهی هم یشم و … نام گذاری می شوند.

انواع کاربرد طلا در گوهرسازی

این سنگ ها از معادن استخراج می شوند ظاهر ناصاف و بهم ریخته ای دارند و گاهی هم در رودخانه ها پیدا می شوند که به دلیل حرکت روی دیگر سنگ ها ساییده شده اند.گوهر تراش با سمباده و مته اش این سنگ ها را می تراشد و صیقلی می کند تا براق شوند و سپس از این سنگ ها برای ساخت جواهرات و زیورالات ها استفاده می کنند.

هر کدام از این سنگ ها تبدیل به نگین انگشترها با نگین روی گوشواره ها حتی روی گردنبند ها می شوند که هرکدام از ان ها قبلا جزء تکه سنگی بوده که سنگ تراشی آنها را از هم جدا کرده است. آیا برایتان پیش آمده است که اسم یا حتی اسامی مختلفی را روی سنگ ها یا عقیق ها دیده باشید؟

سرمایه گذاری

بسیاری از افراد از طلا به عنوان یک سرمایه استفاده می کنند از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان حمل و نقل
  • حفظ ارزش
  • غیرقابل تغییر
  • استفاده به عنوان زیور

 

طلای خوردنی و نوشیدنی یکی دیگر از موارد استفاده از این فلز گرانبها در صنعت غذا است که در مقاله ای جدا مفصلا به آن پرداخته ایم.